tiistai 3. lokakuuta 2017

Koulutuvan elämää Puolimatkan koulussa

Koulutuvan elämää

Kävin koulutuvassa ja tässä on mitä sain tietää.

Henkilö, jota haastattelin, oli Kati Sadinmäki ja hän sanoi tykkäävänsä työstään. Koulutuvan idea on joustava koulun alku ja siellä leikitään yleensä paljon leikkejä esim. kaupunkileikki ja erilaiset seikkailut leikkimaailmassa. Koulutuvassa on myös oppimisnurkkaus ja siellä opitaan leikkimällä.


Lastentarhanopettaja Kati Sadinmäki



Kun kysyin, miten koulutuvassa voi olla 4-8 vuotiaita lapsia, Kati kertoi, että jos on pätevä 5-vuotias, niin hän voi alkaa opetella ykkösluokkalaisen juttuja. Ja jos on tokaluokkalainen, jolla on vaikeuksia, niin hän voi saada vähän helpompia tehtäviä. Joskus koulutuvassa pukeudutaan roolipukuihin ja siellä on 34 lasta.

Koulutuvassa työskentelee luokanopettaja Meri-Tuulia Isotalo, lastentarhanopettaja Kati Sadinmäki ja lastenhoitaja Tiina Koskinen.

Koululaiset noudattavat yleisopetussuunnitelmaa ja ovat hallinnollisesti opettajansa kanssa Puolimatkan koulun alaisuudessa. Päivähoitolapset ja henkilöstö toivivat Kruununmaan päiväkodin etäpisteenä.

Joustavuus
Ryhmämme tavoitteena on kehittää lasten oppimisvalmiuksia ja niihin liittyviä toimintamuotoja ja menetelmiä, sekä rohkaista vertaisoppimiseen integroidussa sekaryhmässä. Erittäin tärkeää on joustava koulun aloitus. Ryhmämme painottaa leikkiä, mielikuvitusta, draamaa, keskustelua, ongelmanratkaisua ja yhteistyötä perheiden kanssa.

Toimittaja: Timo Kaleva (haastattelu)
Lähteet: Puolimatkan koulun kotisivut
Kuvat: Jaana Perkinen




Luokanopettaja Meri-Tuulia Isotalo




Toimintatarvikkeet ovat hyvässä järjestyksessä hyllyissä

Monenlaista tarviketta löytyy


Lasten rakennelmia

Oppimisympäristö pienryhmälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti